fbpx

ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း - ငရုတ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ငရုတ်

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Mn မဂ္ဂနီး
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

Calcium is important for

  • သန်မာသော ဆဲလ်နံရံဖြစ်ပေါ်စေခြင်း။
  • အပင်နှင့်အသီးအတွက် တောင့်တင်းခိုင်မာစေခြင်း။
  • အသီးကြီးထွားမူနှင့် အသီးအရည်အသွေး။
  • ဖင်မဲပုတ်ခြင်းနှင့် ဇီဝကမ္မဖြစ်စဉ်ပြောင်းလည်းခြင်းကို ကာကွယ်စေနိုင်ခြင်း။
  • အပင်ကျန်းမာခြင်းကို အားပေးခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅