ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း
Symptoms
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။
Reasons
ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။