fbpx

ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း - ကော်ဖီ

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ကော်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ကော်ဖီ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း

Sintomas

"ငယ်ရွယ်သော အရွက်များ၏ အရွက်အနားတလျှောက်တွင် စိမ်းဝါဖျော့ရောင် အရောင်မညီသောအဝါရောင်ဖြစ်ပေါ်လာပြီး ၎င်းတို့သည် ရွက်လယ်ကြောအထိ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အဓိကရွက်လယ်ကြောပတ်ပတ်လည်တွင် လွှသွားပုံစံ ဧရိယာများ ဖြစ်ပေါ်နေပါသည်။ အဝါရောင် သို့မဟုတ် အညိုရောင် တင်းတိတ်ပုံစံများ သည် ငယ်ရွယ်သော ရွက်ပြားများအပေါ်တွင် ပျံ့နှံ့နေပါသည်။ အရွက်အနားများသည် လှိုင်းတွန့်ပုံစံ နှင့် ချိတ်ပုံသဏ္ဍာန် အောက်သို့ကွေးကျနေပါသည်။"

Causas

ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း (C. robusta)

အပင်ငယ်များတွင် ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ်မရှိလျှင် အမြစ်အဖွဲ့အစည်း ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးမှု အားနည်းသည်ကို သိသာစွာ တွေ့ရှိရပါသည်။ ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ်သည် လုံးဝမရွှေ့လျှားနိုင်သောကြောင့် ချို့တဲ့မှုများသည် အသစ်ကြီးထွားသည့်အစိတ်အပိုင်းတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရှိရပါသည်။ ဘိုရွန်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာသည် အဝါရောင်ဖြစ်ပေါ်သည်ကို တွေ့ရှိရပါသည်။ ကယ်လ်စီယမ်နှင့် ဘိုရွန်ချို့တဲ့မှုတို့သည် တစ်ခုနှင့်တစ်ခု ဆက်စပ်နေပါသည်။

Calcium is important for

  • အပင်ကြီးထွားမှုကို တောင့်တင်းခိုင်မာစေပြီး
  • အသီးအရည်အသွေးကိုလည်း ထိန်းထားနိုင်ပါသည်။ ။
  • အမြစ်နှင့် အရွက်ကြီးထွားမှုကို အားပေးပါသည်။
  • ကော်ဖီထုတ်လုပ်မှုစွမ်းရည်ကို မြှင့်တင်နိုင်ပါသည်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅