ဂေါ်ဖီမျိုးရင်းဟင်းသီးဟင်းရွက်ပင်များတွင်တွေ့ရသောအမဲကွက်
အမဲကွက် (ငရုပ်ကောင်းကွက်၊ ဆဲလ်သေကွက်၊) သည် ပုံမမှန်မှုဖြစ်ပြီး ၎င်းသည် အရွက်၏ ရွက်ကြောမကြီးနှင့် ရွက်ကြောများတွင် သေးငယ်သောအရွယ်အစားမှ
အသင့်အတင့် အရွယ်အစားထိရှိသော အရောင်ပျက်နေသောအနာများဖြစ်ပါတယ်။ ၎င်းကို ဂေါ်ဖီထုပ်တွင် ပိုမိုထင်ရှားစွာတွေ့ရပြီး ကွင်းထဲတွင် အပူချိန်ကျသွားပြီးချိန်နဲ့ရင့်သောဂေါ်ဖီထုပ်ကိုခူးပြီးသောအခါတို့တွင် ထိုလက္ခဏာဖြစ်ပေါ်လေ့ရှိပါတယ်။ သို့သော်လည်း ၎င်းသည် ရွှေ့ပြောင်းမှုကြားခံနှင့် သိုလှောင်သည့် အခြေအနေများနှင့် အမြဲတမ်းဆက်စပ်နေပါတယ်။
ဂေါ်ဖီမျိုးရင်းဟင်းသီးဟင်းရွက်ပင်များ၏ အပင် အာဟာရနှင့် အမဲကွက်
မြေကြီးထဲတွင် ပိုတက်ဆီယမ်နှုန်းထား များပြားပါက ရောဂါပြင်းထန်စွာကျရောက်မှုကို သိသာထင်းရှားစွာကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
ပူနွေးသောအပူချိန်ရရှိပြီး သိုလှောင်အပူချိန်နည်းပါးမှုသည် ဖွံ့ဖြိုးမှုကို ဖြစ်စေပါတယ်။ အကြောင်းရင်းကိုမသိရှိသေးသော်လည်း မြေသြဇာပမာဏများပြားမှု (အထူးသဖြင့် နိုက်ထရိုအသုံးပြုမှုမညီမျှခြင်း)နှင့် စိုက်ပျိုးသည့် အခြေအနေများသည် ကြီးမားသည့် ကြီးထွားမှုကို ဖြစ်စေပြီး အပူချိန်အတက်အကျဖြစ်ခြင်းကလည်း အပင်များ၏ ခံနိုင်ရည်မဲ့ခြင်းကို ဖြစ်စေပါတယ်။
ဂေါ်ဖီမျိုးရင်းဟင်းသီးဟင်းရွက်ပင်များအတွက် ယာရာမြေသြဇာထောက်ခံချက်