ပြောင်းဖူးအရည်အသွေးကို တိုးတက်စေခြင်း
ပြောင်းဖူးတွင် သီးနှံအသုံးပြုမှုအပေါ်မူတည်ကာ ခြားနားသော အရည်အသွေးစံ သတ်မှတ်ချက်များ ရှိသည်။
တိရစ္ဆာန်စာအတွက် စိုက်ပျိုးသော ပြောင်းဖူးတွင် မြင့်မားသော ပရိုတင်းနှင့် ကစီဓာတ်ပါဝင်မှု ရှိရန် လိုအပ်မည် ဖြစ်ကာ လူစားသုံးရန်အတွက် မြင့်မားသော ပြောင်းဖူးစေ့အလေးချိန်နှင့် နိမ့်ပါးသော အစိုဓာတ်ရှိရမည်ဖြစ်သည်။
ကောင်းမွန်သော သီးနှံအာဟာရပေးခြင်းသည် ပြောင်းဖူးရှိ ပြောင်းဖူးစေ့တွင် မြင့်မားသော ပရိုတင်းနှင့် စွမ်းအင်အဆင့်များကို သေချာစေမည်ဖြစ်သည်။ ၎င်းသည် တိရစ္ဆာန်စာ ပြောင်းဖူးများရှိ သိုလှောင် အရွက်ပစ္စည်းများ၏ အရည်အသွေးကို တိုးတက်စေရာတွင်လည်း အကူအညီရစေသည်။
သီးနှံအာဟာရပေးခြင်းနှင့် ပြောင်းဖူးအရည်အသွေး
နိုက်ထရိုဂျင်နှင့် ဆာလ်ဖာသည် ပြောင်းဖူးစေ့ပရိုတိန်းကို တိုးစေသည်။ နိုက်ထရိုဂျင် ထောက်ပံ့ခြင်းသည် အပင်ယိုင်လဲမှုအန္တရာယ်တိုးစေမှုနှင့် ရင့်မှည့်မှုနောက်ကျခြင်းကို မတိုးစေဘဲ ကောင်းမွန်သော အပင်ကြီးထွားမှုကို ဖြစ်စေသည်။ လုံလောက်သော အာဟာရပမာဏသည် ရင့်မှည့် ချိန်တွင် ပြောင်းဖူးစေ့ အစိုဓါတ်ကို နိမ့်စေသည်။
ပိုတက်စီယမ်သည် ပြောင်းဖူးစေ့ရှိ အမိုင်နိုအက်ဆစ်အဆင့်နှင့် ပရိုတိန်းပါဝင်မှုတို့ကို တိုးတက်စေရာတွင် အရေးပါသော အခန်းကဏ္ဍက ပါဝင်သည်။
ဖော့စ်စဖောရပ်သည် ပြောင်းဖူးရင့်မှည့်မှုကို စောစေကာ ရိတ်သိမ်းချိန်တွင် ပြောင်းဖူးစေ့ အစိုဓာတ်ကို လျော့နည်းစေသည်။
အနည်းလိုအာဟာရထောက်ပံ့ခြင်းသည်လည်း အရည်အသွေးကောင်း ပြောင်းဖူးစေ့ကို အားပေးသော ကြီးထွားမှုလုပ်ငန်းစဉ်ကို ထိန်းသိမ်းရာတွင် အကူအညီရစေရာတွင် အရေးကြီးသည်။