ကြက်သွန်နီနှင့်ကြက်သွန်ဖြူတို့၏ ကျန်းမာရေးကိုတိုးတက် ကောင်းမွန်စေခြင်း
အပင်ပိုင်း စတင်ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးသည့်အချိန်တွင် ဓာတ်မြေသြဇာ ထည့်သွင်းရာ၌ အရည်အသွေးနှင့်အထွက်နှုန်းကို ရရှိစေမည်ဖြစ်ပါသည်။
ကြက်သွန်နီများနှင့် ကြက်သွန်ဖြူများ၏ ကျန်းမာရေးအပေါ် လွှမ်းမိုးသည့်အချက်များသည် စိုက်ပျိုးထုတ်လုပ် သူများ၏ ထိန်းချုပ်မှုအတွင်း၌ရှိသည်။
ကြက်သွန်နီနှင့်ကြက်သွန်ဖြူတို့တွင် အရွက်ရောဂါများနှင့် ဥပုပ်သည့် ရောဂါများကျရောက်တတ်ကြသည်။
သို့ဖြစ်ပါ၍ မြေဆီလွှာ၊ ဓာတ်မြေ သြဇာများနှင့် ရေစီမံခန့်ခွဲမှုနည်းလမ်းများသည် ဥပမာ ဥပုပ်သိုးသည့် ပြဿနာများ ထိန်းချုပ်ရန်အတွက် အလွန်အရေးကြီးသည်။
ညီညွတ်မျှတသော အာဟာရများထည့်သွင်းခြင်းဖြင့် သန်မာကျန်းမာသော အပင်များဖြစ်ထွန်းလာသည့်အတွက် ပိုးမွှားများနှင့်ရောဂါကျရောက်မှုများကို ကာကွယ်နိုင်ပြီး အရည်အသွေးကောင်းမွန်သည့်ကုန်ပစ္စည်းအဖြစ် ကြာရှည်သိုလှောင်ထားရှိနိုင်မည်ဖြစ်ပါသည်။ ကြက်သွန်နီနှင့်ကြက်သွန်ဖြူတို့၏ အပင်ကျန်းမာရေးနှင့်စပ်လျဉ်း၍ ယာရာ၏ အကြံပြုချက်များကို ကြည့်ပါ။