fbpx

မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း - ငရုတ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ငရုတ်

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Mn မဂ္ဂနီး
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။

Magnesium is important for

  • အထွက်နှုန်းမြင့်မားရန်။
  • ကောင်းမွန်သော ကြီးထွားမူကို ထိန်းထားနိုင်ရန်။
  • အစာချက်လုပ်သည့် ဆောင်ရွက်မူကို တိုးလာစေပါသည်။။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅