fbpx

မဂ္ဂနိစ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း - ကော်ဖီ

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ကော်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ကော်ဖီ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း

Symptoms

အရွက်အရွယ်အစားသေးငယ်မသွားသော်လည်း ချို့တဲ့မှုခံစားရသော အပင်များသည် ကြီးထွားမှုရပ်တန့်နေပါသည်။ ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် သံလွင်ဆီ အစိမ်းရောင်မှ အဝါရောင် ပြသနေပါသည်။ အဝေးမှ ကြည့်လျှင် ညီညာနေသည်ဟုထင်ရသော်လည်း သေးငယ်သောအစက်လေးများ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။ မဂ္ဂနီစ် ချို့တဲ့သော ရွက်ကြောများသည် အမြဲတမ်းအစိမ်းရောင်ဖြစ်နေလျှင် ရွက်ကြောကြား ဧရိယာများရှိ တစ်သျှူးများသည် အဝါရောင်ဖြစ်နေပါသည်။ သို့သော်လည်း ရွက်ကြောများသည် အရောင်ဖျော့နေပြီး ဆန့်ကျင်ဘက်အားဖြင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများသည် ပို၍ အရောင်ရင့်နေပါသည်။ အဝါရောင် သို့မဟုတ် အညိုရောင် အစက်လေးများသည် အရွက်မျက်နှာပြင်များအပေါ်တွင် ဖြစ်ပေါ်နေပြီး ချို့တဲ့မှုပြင်းထန်လာလျှင် အရွက်များသည် အညိုရောင် နှင့် ခြောက်သွေ့သွားပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစ် ချို့တဲ့ခြင်း

မဂ္ဂနီစ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်းသည် သံဓာတ်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာနှင့် ရောထွေးနိုင်ပါသည်။

Manganese is important for

  • အစာချက်လုပ်မှုကောင်းမွန်စေရန် နှင့်
  • အထွက်နှုန်းမိတ်ဖက်များ ထောက်ပံ့နိုင်ရန် အရွက်အရည်အသွေးကိုကောင်းမွန်စေပါသည်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅