fbpx

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်း - ငရုတ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ငရုတ်

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ အသီးများ အလွန်ကွေးသွားပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ အသီးများ အလွန်ကွေးသွားပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ အသီးများ အလွန်ကွေးသွားပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။

Reasons

ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူ ပြင်းထန်ခြင်း (ညာ) မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်သည် ပမာဏအများကြီးလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်စီယမ်အလွန်ထည့်ပေးခြင်းသည် ချို့တဲ့မူများကို တိုးစေပါသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူ ပြင်းထန်ခြင်း (ညာ) မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်သည် ပမာဏအများကြီးလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်စီယမ်အလွန်ထည့်ပေးခြင်းသည် ချို့တဲ့မူများကို တိုးစေပါသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (MG)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg)

ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။

Reasons

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅