ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း(B) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အညွှန့်ထိပ်များ ကိုင်းဖြာမူဟန့်တားခြင်းခံရပြီး အပင်အရွယ်စားကြီးထွားမူ ရပ်တန့်လာပါသည်။ အရွက်များသည် အဝါရောင်အစက်များပြသနေပြီး အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ ချို့တဲ့မူဆက်လက်ဖြစ်ပွားလျှင် ပြင်းထန်လာပြီး ရွက်ထိပ်များ သေသွားပြီး လိပ်သွားပါသည်။ Reasons ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း
ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း(B) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အညွှန့်ထိပ်များ ကိုင်းဖြာမူဟန့်တားခြင်းခံရပြီး အပင်အရွယ်စားကြီးထွားမူ ရပ်တန့်လာပါသည်။ အရွက်များသည် အဝါရောင်အစက်များပြသနေပြီး အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ ချို့တဲ့မူဆက်လက်ဖြစ်ပွားလျှင် ပြင်းထန်လာပြီး ရွက်ထိပ်များ သေသွားပြီး လိပ်သွားပါသည်။ Reasons ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း
ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း(B) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အညွှန့်ထိပ်များ ကိုင်းဖြာမူဟန့်တားခြင်းခံရပြီး အပင်အရွယ်စားကြီးထွားမူ ရပ်တန့်လာပါသည်။ အရွက်များသည် အဝါရောင်အစက်များပြသနေပြီး အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ ချို့တဲ့မူဆက်လက်ဖြစ်ပွားလျှင် ပြင်းထန်လာပြီး ရွက်ထိပ်များ သေသွားပြီး လိပ်သွားပါသည်။ Reasons ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း
ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း(B) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အညွှန့်ထိပ်များ ကိုင်းဖြာမူဟန့်တားခြင်းခံရပြီး အပင်အရွယ်စားကြီးထွားမူ ရပ်တန့်လာပါသည်။ အရွက်များသည် အဝါရောင်အစက်များပြသနေပြီး အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ ချို့တဲ့မူဆက်လက်ဖြစ်ပွားလျှင် ပြင်းထန်လာပြီး ရွက်ထိပ်များ သေသွားပြီး လိပ်သွားပါသည်။ Reasons ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း (ညာ)
ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း(B) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အညွှန့်ထိပ်များ ကိုင်းဖြာမူဟန့်တားခြင်းခံရပြီး အပင်အရွယ်စားကြီးထွားမူ ရပ်တန့်လာပါသည်။ အရွက်များသည် အဝါရောင်အစက်များပြသနေပြီး အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ ချို့တဲ့မူဆက်လက်ဖြစ်ပွားလျှင် ပြင်းထန်လာပြီး ရွက်ထိပ်များ သေသွားပြီး လိပ်သွားပါသည်။ Reasons ဘိုရွန်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ Reasons ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ အသီးများ အလွန်ကွေးသွားပါသည်။ Reasons ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ အသီးများ အလွန်ကွေးသွားပါသည်။ Reasons ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ အသီးများ အလွန်ကွေးသွားပါသည်။ Reasons ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ Reasons ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ Reasons ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ Reasons ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။
ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (Ca) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကြောင့် နုသောအပင်တစ်သျှူး အများဆုံးကျရောက်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသောအရွက်များသည် သေးငယ်၍ ပုံစံပြောင်းလာပြီး အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်စေပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အရွက်အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်များ အနည်းငယ်တွေ့ရပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အဝါရောင်ဧရိယာတွင်း တွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် ပန်းဖူးနှင့် အညွှန့်ထိပ်များ သေသွားပြီး အညွှန့်ကြီးထွားမူ လုံးဝဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။ အသီးတွင် ကယ်လ်ဆီယမ်ရရှိမူနည်းလျှင် အသီးထိပ်တွင် အညိုရောင် ပြောင်းခြင်းနှင့် သေသွားသောကြောင့် ဖင်မဲပုတ်ခြင်း ဖြစ်စေပါသည်။ Reasons ကယ်လ်ဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း ပင်ငွေ့ပျံမူနည်းခြင်းကြောင့် (သို့) နိုက်ထရိုဂျင် သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် လွန်ကဲခြင်းကြောင့် အာဟာရဓာတ်များကို ထိန်းချုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကယ်လ်ဆီယမ် ရရှိမူ လျော့နည်းစေပါသည်။
ကော့ပါးဓာတ်ချို့တဲ့သည့်အပင်နှင့် ထိန်းချုပ်ထားသောအပင်များ (Cu) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အရွက်များသည် ထိပ်ပိုင်းများသည် ချိတ်ပုံစံကွေးနေပြီး အောက်ဘက်သို့ကုတ်နေပါသည်။ အရွက်အရောင်သည် အစိမ်းရင့်ရောင်ဖြစ်နေပါသည်။ Reasons ကော့ပါးချို့တဲ့ခြင်း (ညာ)
မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။
မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။
မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။
မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူ ပြင်းထန်ခြင်း (ညာ) မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်သည် ပမာဏအများကြီးလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်စီယမ်အလွန်ထည့်ပေးခြင်းသည် ချို့တဲ့မူများကို တိုးစေပါသည်။
မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူ ပြင်းထန်ခြင်း (ညာ) မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်သည် ပမာဏအများကြီးလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်စီယမ်အလွန်ထည့်ပေးခြင်းသည် ချို့တဲ့မူများကို တိုးစေပါသည်။
မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (MG) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။
မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ သံဓာတ်နှင့် မဂ္ဂနိစ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြားတွင် အဝါရောင်များလည်း ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ချို့တဲ့မူများသည် ငယ်ရွယ်သောအရွက်များတွင် စတင်ပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။
မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mg) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ရွက်လည်ကြောနှင့် အရွက်နားတစ်လျောက် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေစဉ်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များသည် အရွက်နားတစ်လျောက်တွင်တွေ့ရပြီး အရွက်အလည်သို့ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လာလျှင် ရွက်ပြားများ ပုံစံပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များသည် ချိတ်ကောက်ပုံစံဖြစ်နေပြီး ငယ်ရွယ်သောအရွက်များသည် အောက်သို့ကုတ်သွားပါသည်။ အရွက်အရွယ်အစားသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ ကြီးထွားမှု၊ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း မဂ္ဂနီစီယမ် ပမာဏများများလိုအပ်ပါသည်။ ပိုတက်ဆီယမ် အလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ရရှိမူကို လျော့နည်းစေပါသည်။
မဂ္ဂနိစ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mn) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အရွက်နုများ၏ ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး ထိုနေရာတွင် သေးငယ်သော ရွက်ကြောများသည် အစိမ်းရင့်ရောင် ကျန်ရှိနေပါသည်။ ထို့ကြောင့် သေးငယ်သောကွန်ယှက်ပုံ ရရှိပါသည်။ တစ်ချို့သည် ပို၍ကြီးလာပြီး ရွက်လည်ကြောတစ်လျောက်တွင် အဖြူရောင်မှ အညိုဖျော့ရောင်အစက်များ ပေါ်လာပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနိစ်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း
မဂ္ဂနိစ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mn) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အရွက်နုများ၏ ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး ထိုနေရာတွင် သေးငယ်သော ရွက်ကြောများသည် အစိမ်းရင့်ရောင် ကျန်ရှိနေပါသည်။ ထို့ကြောင့် သေးငယ်သောကွန်ယှက်ပုံ ရရှိပါသည်။ တစ်ချို့သည် ပို၍ကြီးလာပြီး ရွက်လည်ကြောတစ်လျောက်တွင် အဖြူရောင်မှ အညိုဖျော့ရောင်အစက်များ ပေါ်လာပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနိစ်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း
မဂ္ဂနိစ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (Mn) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms အရွက်နုများ၏ ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး ထိုနေရာတွင် သေးငယ်သော ရွက်ကြောများသည် အစိမ်းရင့်ရောင် ကျန်ရှိနေပါသည်။ ထို့ကြောင့် သေးငယ်သောကွန်ယှက်ပုံ ရရှိပါသည်။ တစ်ချို့သည် ပို၍ကြီးလာပြီး ရွက်လည်ကြောတစ်လျောက်တွင် အဖြူရောင်မှ အညိုဖျော့ရောင်အစက်များ ပေါ်လာပါသည်။ Reasons မဂ္ဂနိစ်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း
နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း (N) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကြီးထွားမူကို ဆိုးရွားစွာ ထိခိုက်နိုင်ပါတယ်။ အစောပိုင်း လက္ခဏာသည် အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အောက်ခြေအရွက်များ မရင့်သေးမှီ သေဆုံးသွားပါသည်။ အရွက်များသည် သေးငယ်လာပြီး စိမ်းဝါဖျော့ရောင်ပြောင်းလာပါသည်။ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးတင်မူကို ရပ်တန့်စေပါသည်။ Reasons အပင်ငယ်စဉ်တွင် နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့ခြင်း (ညာ)
နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း (N) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကြီးထွားမူကို ဆိုးရွားစွာ ထိခိုက်နိုင်ပါတယ်။ အစောပိုင်း လက္ခဏာသည် အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အောက်ခြေအရွက်များ မရင့်သေးမှီ သေဆုံးသွားပါသည်။ အရွက်များသည် သေးငယ်လာပြီး စိမ်းဝါဖျော့ရောင်ပြောင်းလာပါသည်။ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးတင်မူကို ရပ်တန့်စေပါသည်။ Reasons နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့မှုအဆင့် အမျိုးမျိုး (ပုံမှန်ကြီးထွားပင် vs အသင့်အတင့်ချို့တဲ့ခြင်း vs ချို့တဲ့မှုပြင်းထန်ခြင်း (ဘယ်မှ ညာသို့))
နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း (N) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကြီးထွားမူကို ဆိုးရွားစွာ ထိခိုက်နိုင်ပါတယ်။ အစောပိုင်း လက္ခဏာသည် အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အောက်ခြေအရွက်များ မရင့်သေးမှီ သေဆုံးသွားပါသည်။ အရွက်များသည် သေးငယ်လာပြီး စိမ်းဝါဖျော့ရောင်ပြောင်းလာပါသည်။ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးတင်မူကို ရပ်တန့်စေပါသည်။ Reasons နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း (ညာ)
နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း (N) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကြီးထွားမူကို ဆိုးရွားစွာ ထိခိုက်နိုင်ပါတယ်။ အစောပိုင်း လက္ခဏာသည် အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အောက်ခြေအရွက်များ မရင့်သေးမှီ သေဆုံးသွားပါသည်။ အရွက်များသည် သေးငယ်လာပြီး စိမ်းဝါဖျော့ရောင်ပြောင်းလာပါသည်။ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးတင်မူကို ရပ်တန့်စေပါသည်။ Reasons အသင့်အတင့် နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့ခြင်း (ညာ)
နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း (N) ငရုတ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း Symptoms ကြီးထွားမူကို ဆိုးရွားစွာ ထိခိုက်နိုင်ပါတယ်။ အစောပိုင်း လက္ခဏာသည် အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီး အောက်ခြေအရွက်များ မရင့်သေးမှီ သေဆုံးသွားပါသည်။ အရွက်များသည် သေးငယ်လာပြီး စိမ်းဝါဖျော့ရောင်ပြောင်းလာပါသည်။ ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးတင်မူကို ရပ်တန့်စေပါသည်။ Reasons နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့မှု ပြင်းထန်ခြင်း