ငှက်ပျောပင်ကြီးထွားမှုအဆင့်များတွင် အာဟာရများ၏ အခန်းကဏ္ဍ
နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်ပိုတက်စီယမ်-အပင်တစ်သျှူးများ၏ကြီးထွားမှုကို မြန်ဆန်စေသည်။
တည်ဆောက်မှု
တည်ဆောက်မှုသို့မဟုတ် ငှက်ပျောသီး
- နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်ပိုတက်စီယမ်-အပင်တစ်သျှူးများ၏ ကြီးထွားမှုကို မြန်ဆန်စေသည်။
- ဖော့စ်ဖရပ်- အပင်အမြစ်ဖွံ့ဖြိုးမှုကို အကောင်းဆုံးဖြစ်စေပြီး အပင်ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးစေရေးအတွက် မြေဆီလွှာကောင်းမွန်စေရန် အထောက်အကူပေးသည်။
- ကယ်လ်စီယမ်-အမြစ်နှင့်အရွက် ပိုမိုကြီးထွားစေရန်နှင့် အထွက်နှုန်းများပိုမိုကောင်းမွန်စေရန်
- မဂ္ဂနီစီယမ်- ဖွံ့ဖြိုးလျက်ရှိသောတစ်သျှူးများအတွင်းစွမ်းအင်များသယ်ယူပို့ဆောင်ပေးရန်
- ဆာလ်ဖာ- အသားဓာတ်(ပရိုတိန်း)ဖြစ်ပေါ်မှုမှတဆင့် ကြီးထွားမှုအများဆုံးဖြစ်စေရန်၊
- အနည်းလိုအာဟာရများ-တစ်သျှူးများကြီးထွားမှုအား အဟန့်အတားမဖြစ်စေရန်၊
အပင်ပိုင်းဆိုင်ရာကြီးထွားမှု
- နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်ပိုတက်စီယမ်- ပန်းပွင့်များဖြစ်ပေါ်သည်အထိ အပင်ကြီးထွားမှုကိုထိန်းသိမ်းထားရန်။ (ပိုတက်စီယမ်အားလုံး၏ ၈၀%အား ပန်းမပွင့်မီထည့်သွင်းထားသင့်သည်)
- ကယ်လ်စီယမ်- အသီးအရည်အသွေးကောင်းမွန်စေရေး၊ အခွံပေါင်းစည်းပါဝင်မှု၊ သယ်ယူပို့ဆောင်ရေးနှင့်သိုလှောင်ရေးတို့တွင် ရောဂါကျရောက်မှုနည်းပြီးအရည်အသွေးကောင်းမွန်စေရေးတို့အတွက် မျိုးပွားသည့်အစိတ်အပိုင်းများကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးစေမည့်
- လုပ်ငန်းများကို မြင့်တင်ပေးရန်၊
- ဆာလ်ဖာ- ပရိုတိန်း(အသားဓာတ်)ဖြစ်ပေါ်မှုမှတစ်ဆင့် ပိုမိုကြီးထွားစေရန်
- မဂ္ဂနီစီယမ်-အလင်းရောင်အားစုပ်ယူပြီး အစာချက်လုပ်သည့်လုပ်ငန်းများနှင့် နိုက်ထရိုဂျင်စုပ်ယူမှုကို မြှင့်တင်ပေးရန်၊
- အနည်းလိုအာဟာရများ-ကြီးထွားမှုအမြင့်ဆုံးအချိန်တွင် အများဆုံးလိုအပ်သည်။
ပန်းပွင့်ခြင်း
ငှက်ပျောပင် ပန်းပွင့်ခြင်း
- နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်ပိုတက်စီယမ်- အရေးကြီးသည့်အဆင့်တွင် ကြီးထွားမှုကိုထိန်းသိမ်းထားရန်၊
- ဖော့စဖရပ်-သန်မာကောင်းမွန်သော ပန်းပွင့်များထုတ်လုပ်နိုင်ရန် ကယ်လ်စီယမ်ကို အသီးစတင်ဖြစ်ပေါ်သည့်အချိန်တွင် အသီးထံသို့ အများဆုံးပို့ဆောင်ပေးနိုင်ရန်အတွက် ပမာဏလျှော့ချရမည်။
- ဘိုရွန်နှင့်ဇင့်ဓာတ်- အစီအစဉ်တစ်ကျ ကောင်းမွန်သောပန်းပွင့်မှုဖြစ်ပေါ်စေရန်၊
- အနည်းလိုအာဟာရများ-တစ်သျှူးများအားစမ်းသပ်စစ်ဆေးရာတွင် အာဟာရလိုအပ်ချက်များတွေ့ရှိပါက
အသီးဖြည့်တင်းခြင်း- ရိတ်သိမ်းခြင်း
အသီးဖြည့်တင်းခြင်း
- နိုက်ထရိုဂျင်-ကြီးထွားမှုနှင့်အသီးဖြည့်တင်းမှုကိုဆက်လက်ထိန်းသိမ်းထားနိုင်ရန် ပမာဏလျှော့ချခြင်း၊
- ပိုတက်စီယမ်- သကြားဓာတ်မှ ကစီဓာတ်သို့ ကောင်းမွန်စွာပြောင်းလဲစေရန်နှင့် ငှက်ပျောသီး၏အသားအလေးချိန်၊ အသီးအရွက်အစားနှင့် TSS ပါဝင်မှုများနှင့် ဗိုက်တာမင်စီဓာတ်ပါဝင်မှုတိုးမြင့်စေရန်၊
- ကယ်လစီယမ်- ငှက်ပျောသီးခွံအပြည့်ပါဝင်မူ အရောင်းညီညာမူနှင့်အသီးအရည်အသွေးကောင်းမွန်စေရန်၊
- မဂ္ဂနီစီယမ်- အထွက်နှုန်းနှင့် အခိုင်အလေးချိန်များတိုးမြင့်လာစေရေန်