စပျစ်အတွင်း အချိုရည်ပါဝင်မှုကို တိုးစေခြင်း
စပျစ်သီး အချိုဓာတ်ပါဝင်မှုသည် စပျစ်သီးအရည်အသွေးကို လွှမ်းမိုးမှုရှိသော အရေးကြီးသည့် အရည်အသွေး တစ်ချက်ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။
ဘိုရွန် (လက်ချားဓာတ်) (Boron)
ဘိုရွန် လက်ချားဓာတ် (Boron) နှင့် အရည်ပါဝင်မှု
လက်ချားဓာတ်ပါဝင်သော ရွက်ဖျန်းဆေး ပက်ဖျန်းသည့်အစီအစဉ်သည် အချိုရည်ပါဝင်မှု ပမာဏကို တိုးစေပါတယ်။ လက်ချားဓာတ်သည် စပျစ်ကြီးထွားမှုကို ကူညီလုပ်ဆောင်ပေးသည့်အတွက် နိုက်ထရိုဂျင်စားသုံးမှု တိုးလာသောကြောင့်ဖြစ်သည်ဟု သုတေသနပညာရှင်များက တင်ပြကြပါတယ်။
စားစပျစ်အတွက် အကြုံပြုထားသော ယာရာမြေသြဇာများ