fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

စပျစ်

စပျစ်အတွင်း အချိုရည်ပါဝင်မှုကို တိုးစေခြင်း

စပျစ်သီး အချိုဓာတ်ပါဝင်မှုသည် စပျစ်သီးအရည်အသွေးကို လွှမ်းမိုးမှုရှိသော အရေးကြီးသည့် အရည်အသွေး တစ်ချက်ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

ဘိုရွန် (လက်ချားဓာတ်) (Boron)


ဘိုရွန် လက်ချားဓာတ် (Boron) နှင့် အရည်ပါဝင်မှု


လက်ချားဓာတ်ပါဝင်သော ရွက်ဖျန်းဆေး ပက်ဖျန်းသည့်အစီအစဉ်သည် အချိုရည်ပါဝင်မှု ပမာဏကို တိုးစေပါတယ်။ လက်ချားဓာတ်သည် စပျစ်ကြီးထွားမှုကို ကူညီလုပ်ဆောင်ပေးသည့်အတွက် နိုက်ထရိုဂျင်စားသုံးမှု တိုးလာသောကြောင့်ဖြစ်သည်ဟု သုတေသနပညာရှင်များက တင်ပြကြပါတယ်။

စားစပျစ်အတွက် အကြုံပြုထားသော ယာရာမြေသြဇာများ

သင့်ရဲ့ စပျစ်သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက စပျစ် သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅