စားစပျစ်အခွံကြံ့ခိုင်မှု/အခွံမာကြောမှုတိုးစေခြင်း
စားသုံးမှု အရသာအရည်အသွေး ကို ဆုံးဖြတ်သည့် စားစပျစ်၏ အရေးကြီးဆုံး အရည်အသွေးများထဲမှ အခွံမာကြောမှုသည်လည်း အရေးကြီးတဲ့ အချက်တစ်ချက်ပဲဖြစ်ပါတယ်။
အခွံတင်းသော စပျစ်များကို စားသုံးသူများ ပိုမိုနှစ်သက်၍၎င်းတို့သည် စားသုံးမှုအရသာ အရည်အသွေး ပိုမိုကောင်းမွန်ပြီး ပိုမို၍ ကြာရှည်အထားခံနိုင်သည်ဟု အသိမှတ်ပြုထားကြပါသည်။ သီးနှံအာဟာရ မှန်ကန်စွာ ထည့်ပေးခြင်းသည်လည်း အခွံမာကြောမှုကို တိုးစေနိုင်ပါတယ်။
သီးပင်အာဟာရနှင့် စားစပျစ် အခွံကြံ့ခိုင်မှု/အခွံမာကြောမှု
ကယ်လ်ဆီယမ် သည် အမြှေးပါးဖွဲ့စည်းပုံကို ထိန်းသိမ်းထားသည့် ဆဲလ်နံရံများ၏ အဓိကသော့ချက်ပဲဖြစ်ပါတယ်။ ကယ်လ်ဆီယမ် အာဟာရသည် အထူးသဖြင့်အချိန်လွန်ဆွတ်ခူးသော စပျစ်အရည်အသွေးအပေါ် သက်ရောက်မှုရှိပါတယ်။ တစ်ရာသီပတ်လုံး ကယ်လ်ဆီယမ် ပက်ဖျန်းပေးခြင်း နှင့်/သို့မဟုတ် အသီးဖွံ့ဖြိုးချိန်တွင် အသီးကို ပက်ဖျန်းပေးခြင်းအားဖြင့် အသီးအခွံအတွင်း လုံလောက်သော ကယ်လ်ဆီယမ် ပမာဏကို ရှိစေပါတယ်။ ထိုအချက်သည် စပျစ်သီးတာရှည် အထားခံနိုင်ရန် အလွန်ရေးပါပါတယ်။ အသီးအရွယ်ရောက်ချိန်အတွင်း အထူးသဖြင့် နှောင်းပိုင်းရာသီတွင် အသီးပေါ်သို့ ကယ်လ်ဆီယမ်တိုက်ရိုက် ပက်ဖျန်းပေးခြင်းသည် အခွံကြံ့ခိုင်မှုတိုးရန်အတွက် ရေးကြီးပါတယ်။
ကယ်လ်ဆီယမ်နိုက်ထရိတ်ကဲ့သို့ ကယ်လ်ဆီယမ် ကျွေးခြင်းသည် အသီးမာကြောမှုကို တိုးစေပါတယ်။ ကယ်လ်ဆီယမ် အသုံးပြုခြင်းသည် အခွံကြံ့ခိုင်မှုကိုလည်း တိုးစေပါတယ်။
ကယ်လ်စီယမ်နှင့် စပျစ်မာကြောမှု၊ ကယ်လ်ဆီယမ်နှင့် အခွံမာကြောတောင့်တင်းမှု
စားစပျစ်အတွက် အကြံပြုထားသော ယာရာမြေသြဇာများ