fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

စပျစ်

စပျစ်အရောင်ဖြစ်ပေါ်ခြင်းအပေါ် လွှမ်းမိုးမှု

စားသုံးသူအများအပြားသည် အလုံးကြီး၍ ညီညာသော အသွင်ကွဲပြားမှုမရှိသည့် စပျစ်ခိုင်ကိုသာရှာဖွေကြပါတယ်။

အရောင်သည် အရေးကြီး၍ အစိမ်း၊ အနီ သို့မဟုတ် အမဲရောင်ရှိသော စပျစ်များသည် အခြားသော ကြားအရောင်များထက် လူကြိုက်ပိုများပါတယ်။ မှန်ကန်သော သီးနှံအာဟာရသည်လည်း စပျစ်သီးအရောင်အပေါ် သက်ရောက်မှုရှိစေပါတယ်။

 

သီးနှံအာဟာရနှင့် စပျစ်သီးအရောင်


ပိုတက်ဆီယမ်

 

ပိုတက်ဆီယမ်သည် ကြီးထွားမှု၊ ဖွံ့ဖြိုးမှုဖြစ်စဉ်များကို ထောက်ပံ့မှုပေးရန်နဲ့ အလင်းမီစု အစာချက် လုပ်သော ပစ္စည်းများကို ပေးပို့ခြင်းအားဖြင့် အဓိက ကျသော နေရာမှ ပါဝင်လုပ်ဆောင်ပါတယ်။ ပိုတက်ဆီယမ်အာဟာရကို စပျစ်သီးအရောင် တက်စေရန်အသုံးပြုခြင်းသည် စိုက်ခင်း အများအပြားတွင် တွေ့ရလေ့ရှိပါတယ်။ ပိုတက်ဆီယမ်များသွားပါကလည်း အရောင်အရည်အသွေး ကျစေသည့် အတွက် ညီမျှသော အာဟာရကို အသုံးပြုရန် အရေးကြီးပါတယ်။

 

 

နိုက်ထရိုဂျင်နှင့် အသီးအရောင်

 

အသီးတင်ပြီးနောက် (biuret နည်းသော) အရွက်ယူရီးယားကို နိုက်ထရိုဂျင် အနည်းငယ်ကို စနစ်တကျထည့်ပေးခြင်းအားဖြင့် စပျစ်အရောင် တက်စေရန် အသုံးပြုနိုင်ပါတယ်။ သို့သော် နိုက်ထရိုဂျင် များပြားသွားပါက အရောင်ကျစေပါတယ်။ အသီးမှည့်ပြီးနောက် အရွက်များ ခြွေချခြင်းဖြင့် အရောင်ကျမှုကို လျှော့ချစေနိုင်ပါတယ်။

စားစပျစ်အတွက် ယာရာမှ ထောက်ခံပေးထားသော မြေသြဇာများ

သင့်ရဲ့ စပျစ်သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက စပျစ် သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅