fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

စပျစ်

စပျစ်သီးပုပ်ခြင်းနှင့် ရောဂါကျရောက်မှုကို အနည်းဆုံးလျှော့ချခြင်း

ဇင့်အာဟာရဓာတ် (Zn)

ဇင့်အာဟာရဓာတ်ချို့တဲ့မှုသည် စပျစ်ပင်ကျန်းမာစွာ ကြီးထွားမှုကို ကန့်သတ်စေပါတယ်။

၎င်းအာဟာရသည် ဆဲလ်ကွဲပွားခြင်းဖြစ်စဉ်တွင် အရေးပါသောကဏ္ဍမှ ပါဝင်ပါတယ်။ ဇင့်မြေသြဇာ ပက်ဖျန်းပေးခြင်းအားဖြင့် အသီးအလေးချိန်နှင့် အရောင်းဆိုင်၌ အသီးပုပ်ခြင်းအပေါ် သက်ရောက်မှုကောင်းများ ရှိပါတယ်။

 

ဇင့်အာဟာရနှင့် သိုလှောင်ချိန်အတွင်း အသီးအလေးချိန်လျော့နည်းခြင်း နှင့် အသီးပုပ်ခြင်း

 

 

 

ကယ်လ်ဆီယမ် (Ca)

ကယ်လ်ဆီယမ်သည် သစ်သားဖွဲ့စည်းခြင်းနှင့် သစ်ပင်အရွယ်ရောက်ခြင်းဖြစ်စဉ်တွင် အရေးပါသော ကဏ္ဍမှပါဝင်နေပါတယ်။ ၎င်းသည် စပျစ်ကို အေးခဲမှုနှင့် ရောဂါဒဏ်ကို ခံနိုင်ရည်ရှိစေပါတယ်။ ကယ်လ်ဆီယမ်နိုက်ထရိတ် ပက်ဖျန်းပေးခြင်းအားဖြင့် အချိန်လွန် ခူးဆွတ်ချိန်တွင် အသီးပုပ်ခြင်းကို လျှော့ကျစေပါတယ်။


ကယ်လ်ဆီယမ်ပါဝင်မှု နည်းပါးခြင်းသည် အသီးကြွေခြင်းနှင့် အသီးပုပ်ခြင်းကို တိုးစေပါတယ်။

ကလ်ယ်ဆီယမ်နှင့် အသီးကြွေခြင်း၊ ကယ်လ်ဆီယမ်နှင့် အသီးပုပ်ခြင်း

သင့်ရဲ့ စပျစ်သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက စပျစ် သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅