နိုက်ထရိုဂျင်ဖွဲ့စည်းပုံများနှင့် အာဟာရ ရရှိနိုင်မှု
နိုင်ထရိုဂျင် ရရှိနိုင်ရန်အတွက်နိုက်ထရိုဂျင် ဖွဲ့စည်းပုံသည် အရေးပါတယ်။
နိုင်ထရိုဂျင် ရရှိနိုင်ရန်အတွက်နိုက်ထရိုဂျင် ဖွဲ့စည်းပုံသည် အရေးပါပါတယ်။
သဘာဝနွားချေးမြေသြဇာများသည် မြေဆီလွှာဖွဲ့စည်းပုံနှင့် မြေသြဇာကောင်းစေရန် ကူညီပေးသော်လည်း ၎င်းတို့၏ နိုက်ထရိုဂျင် ထုတ်လွှတ်မှုကို မခန့်မှန်းနိုင်လောက်ပေ။
ယူရီးယားသည်ရေစိမ့်နိုင်မှုကို များပြားစွာ ဖြစ်စေနိုင်၍ နိုက်ထရိတ်ကိုအမြစ်မှ စုပ်ယူစားသုံးမှု မပြုခင် အမိုးနီးယမ်အဖြစ် ပြောင်းလဲရန် လိုအပ်ပါတယ်။ ထိုဖြစ်စဉ်သည် အထူးသဖြင့် ၁၈ ဒီဂရီ စဲဆီးရပ်အောက် (<18 oC) နှင့် ၃၅ ဒီဂရီ စဲဆီးရပ်အထက် (>35 oC) ရှိသော မြေဆီလွှာအပူချိန်တွင် ဖြစ်ပေါ်၍ တစ်ပတ်ထက်ပို၍ ကြာနိုင်ပါတယ်။
အမိုးနီးယမ်ကို - ၎င်း၏လျှပ်စစ်အဖိုဓာတ်နှင့်အတူ မြေဆီလွှာထဲ၌ သိမ်းထားခြင်းသည် ပိုကောင်း၍ မြေဆီလွှာမှ ထောက်ပံ့မှုကို ကြာရှည်တိုးစေပါတယ်။ ၎င်းကို အမြစ်မှ စုပ်ယူစားသုံးနိုင်ရန် နိုက်ထရိတ်အနေဖြင့် ပြောင်းလဲရပါမယ်။ အမိုးနီးယမ်ပမာဏ အနည်းငယ်ကို စုပ်ယူသော်လည်း အများစုကို စုပ်ယူစားသုံးရန်အတွက် နိုက်ထရိတ်အနေဖြင့် ပြောင်းလဲလိုက်ပါတယ်။
နိုက်ထရိုဂျင်ဖွဲ့စည်းပုံနှင့် ကယ်လ်ဆီယမ် စားသုံးမှု
အမိုးနီးယမ်နှင့် နိုင်ထရိတ်စားသုံးမှု နှစ်မျိုးစလုံးသည် လျှပ်စစ်အဖိုဓာတ် ပမာဏနည်းသော မြေဆီလွှာများ (သဲမြေ သို့မဟုတ် CEC နည်းသော မြေဆီလွှာများ) ရှိ ချဉ်/ငန်ဓာတ်ကို လျှော့ကျစေပြီး၊ ၎င်းချဉ်/ငန်ဓာတ် လျှော့ကျမှုသည် ယူနစ်တစ်ခု သို့မဟုတ် ထိုထက်ပိုနိုင်ပါတယ်။ ချဉ်/ငန်ဓာတ်နည်းသော မြေဆီလွှာများတွင် အလူမီနီယမ်ကို အဆိပ်အတောက်ဖြစ်စေနိုင်သည့် ပမာဏအထိ ထုတ်လွှတ်မှုရလဒ်ရှိနိုင်ပါတယ်။ ချဉ်/ငန်ဓာတ် မြင့်မားသော မြေဆီလွှာများတွင် အမိုးနီးယားကိုလည်းအဆိပ်အတောက်ဖြစ်စေနိုင်သော ပမာဏအထိ ထုတ်လွှတ်စေနိုင်ပြီး တဖန်ပြန်လည်၍ စပျစ်ပင်၏ စွမ်းဆောင်ရည်ကို သိသာစွာ လျှော့ကျစေပါ။
နိုက်ထရိတ်နိုင်ထရိုဂျင်ကို အဓိက အချိန်တွင်း အသီးဖွံ့ဖြိုးစေရန်အတွက် ပက်ဖျန်းခြင်းသည် နိုက်ထရိုဂျင်ကိုချက်ခြင်းလက်ငင်း ရရှိနိုင်ပြီး ကြီးထွားမှုကို ပိုမိုသန်မာစေသည်။ ၎င်းသည်အခြားသော အာဟာရများကို စားသုံးနိုင်ရန်လည်း ကူညီပေးနိုင်ပါတယ်။