fbpx

အိုင်းရွန်းအာဟာရချို့တဲ့ခြင်း - စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

လက္ခဏာရပ်များသည် အရွက်၏ငယ်ရွယ်ဆုံးသောအရွက်များတွင် စိမ်းဝါရောင်များ စတင်တွေ့ရှိရပြီး နောက်ပိုင်းတွင် ရွက်ကြောကြား ဧရိယာများတွင် အဝါရောင် ပြောင်းသွားပါသည်။ အဓိကရွက်ကြောများ အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေပါသည်။ ရွက်ပြားများသည် ပြင်းထန်ဆုံးအချိန်တွင် အရွက်နားများသည် ပျော့အိသွားပါသည်။
ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ချိန်တွင် ပို၍ရင့်သောအရွက်များနှင့် အညွှန့်တစ်ခုလုံးတွင် လက္ခဏာများ ထွက်ပေါ်လာပါသည်။ အရွက်များတွင် ပထမဆုံး ချို့တဲ့မူများ မတွေ့ရပဲ ကြီးထွားမူနောက်ပိုင်းတွင် အဝါရောင်ပြောင်းခြင်းကို တွေ့ရပါသည်။

Reason

အိုင်းရွန်းချို့တဲ့ခြင်း

မြေကြီး အများစုတွင် စပျစ်ပင်မှလိုအပ်သောအိုင်းရွန်းပမာဏ လုံလောက်စွာပါရှိနေသောကြောင့် အိုင်းရွန်းဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်းသည် တွေ့ရခဲပါသည်။ သို့သော် အိုင်းရွန်းရှိမူနည်းခြင်းကြောင့် ချို့တဲ့မူများကို ဖြစ်စေပါသည် (ထုံး ဓာတ်သည် အဝါရောင်ပြောင်းခြင်းကို အားပေးပါသည်)။

Iron is important for

  • အစိမ်းရောင်ကျန်းမာသောအရွက်များသည် စိမ်းဝါရောင်ဖြစ်ပေါ်မှု။
  • အသီးများတွင် အရက်ပါဝင်မှု တိုးလာခြင်း။
  • စပျစ်သီးများတွင် သကြားဓာတ်ပါဝင်မှု တိုးလာခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅