fbpx

ပိုတက်စီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်းး- စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ရွက်ကြောကြား ဧရိယာများ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း (အဖြူရောင်မျိုးများ) သို့ အနီရောင် ပြောင်းခြင်း (အနီရောင်မျိုး) သည် အရွက်အနားများတွင် စတင်ပြီး နောက်ပိုင်းတွင် အရွက်ရင့်များ၏ အတွင်းပိုင်းသို့ ဆက်၍ ပျံ့သွားပါသည်။ ရွက်ကြောများသည် အချိန်အတိုင်းတာ ထိ အစိမ်းရောင် ကျန်ရှိနေပါသည်။
နောက်ပိုင်းတွင် အရွက်အနားများတွင် အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။ ၎င်းတို့သည် အလွယ်တကူ အပေါက်များ ဖြစ်နိုင်ပါသည်။ အနည်းငယ်ချို့တဲ့လျှင် အရွက်များတွင် ပထမဆုံးတွေ့ရပါသည်။ ယေဘုံယျအားဖြင့် အရွက်ရင့်များတွင် ပထမဆုံး ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။
K ချို့တဲ့ခြင်းသည် စပျစ်သီးများ ညှိး ပြီး ခြောက်သွေ့ခြင်းကို ဖြစ်ပေါ်စေသည့် ဇီဝကမ္မဖြစ်စဉ် အစဉ်တကျမဖြစ်ခြင်း အတွက် အကြောင်းအရင်း တစ်ခုဖြစ်ပါသည်။

Reason

ပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း အလွန်သဲဆန်သော မြေများနှင့် မြေညှိထားသောမြေများတွင် ပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းကို ဆိုးရွားစွာ ခံစားရပါသည်။
ချို့တဲ့ခြင်းများသည် နွေလည်ပိုင်းနှင့် နောက်ပိုင်းတွင် အများဆုံးတွေ့ရပါသည်။

Potassium is important for

  • ကျန်းမာသော အစိမ်းရောင် အရွက်များ။
  • အသီးအရွယ်စား၊ ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်မူနှင့် အထွက်နှုန်းအတွက် အရေးကြီးပါသည်။
  • စပျစ်သီးတွင် သကြားဓာတ်ပါဝင်မူ ကောင်းမွန်စေပါသည်။
  • စပျစ်သီး ရင့်မှည့်မူ ကောင်းမွန်စေခြင်း။
  • အထွက်နှုန်း ကောင်းမွန်ခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅