fbpx

မဂ္ဂနိစ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း- စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

လက္ခဏာရပ်များသည် အရွက်နုများ၊ အပြည့်ဝဖွံ့ဖြိုးပြီးသောအရွက်များ နှင့် အလည်လတ်အရွက်များတွင် စတင်ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ ထိုအရွက်များသည် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် စိမ်းဝါရောင်ပြောင်းလည်းခြင်းတို့ ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ ရွက်ကြောနှင့် ရွက်ကြောတစ်လျောက်အစင်းများသည် အစိမ်းရောင် ကျန်ရှိနေပါသည်။
တစ်ခါတစ်ရံ အရွက်များသည် အရောင်မညီကွက်ကြားများ ဖြစ်နေပါသည်။ အဘယ့်ကြောင့်ဆိုသော် ရွက်ကြောများသည် အစိမ်းရောင် ရှိနေသောကြောင့် ဖြစ်ပါသည်။
နောက်ပိုင်းတွင် အညိုရောင် ဆဲလ်သေစက်များနှင့် အကွက်များ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။

Reason

မဂ္ဂနီဆီယမ်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာနှင့် ဆင်တူပါသည်။ သို့သော် လက္ခဏာရပ်များသည် အရွက်ရင့်များ၏ အနားများတွင် စတင်ပါသည်။ မဂ္ဂနိစ်ချို့တဲ့သည့် အစောပိုင်းအဆင့်တွင် ရွက်ပြားတစ်ခုလုံးတွင် လက္ခဏာများ ပြသပါသည်။

Magnesium is important for

  • အဝါရောင်ဖြစ်ပေါ်ခြင်းကို တားစီးပြီး အရွက်များကို ပိုမိုကျမ်းမာလာပြီး စိမ်းရောင်ဖြစ်ပေါ်ခြင်း။
  • စပျစ်သီးတွင် အလ်ကိုဟောပါဝင်မူ တိုးလာစေခြင်း။
  • စပျစ်သီးများတွင် သကြားဓာတ်ပါဝင်မူ တိုးလာစေခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅