fbpx

နိုက်ထရိုဂျင်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း- စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

အရွက်ရင့်များ အစိမ်းဖျော့ရောင် သို့ အဝါရောင် ဖြစ်လာပြီး ကြီးထွားမူ သိသိသာသာ ရပ်တန့်သွားပါသည်။ မျိုးများကို ထည့်မတွက်ပဲအညွှန့်များ၊ အရွက်ရိုးတန်များ နှင့် ပင်စည်များသည် ပန်းရောင် သို့ အနီရောင်ဖြစ်သွားပါသည်။
ခြောက်သွေ့သည့် အချိန်တွင် အရွက်အနားများသည် အပေါ်သို့ အနည်းငယ်လိပ်သွား၍ ညှိုးသွားပြီး ခြောက်သွားပါသည်။
ပြင်းထန်သည့် အချိန်တွင် အညိုရောင် ဆဲလ်သေများကို အောက်ခြေရှိ အရွက်များတွင် တွေ့ရပြီး ပို၍ ရင့်သော အရွက်များသည် ညှိုး၍ ခြောက်သွားပါသည်။

Reason

နိုက်ထရိုဂျင် ချို့တဲ့ခြင်း ရေပြတ်သည့် အချိန်နှင့် ကပ်ပါးများကြောင့် သို့မဟုတ် ထိခိုက်ခြင်းကြောင့် ဒဏ်ရာသော အမြစ်နှင့် ပင်စည်များသည် အာဟာရများ စုပ်ယူခြင်းနှင့် အပင်တွင်းပို့ဆောင်ခြင်းတို့ကို ဟန့်တားသောကြောင့် အပင်ကြီးထွားမူကို နှောင့်နှေးစေပြီး အရွက်များ အရောင်ဖျော့သွားစေပါသည်။ ၎င်းသည် နိုက်ထရိုဂျင် ချို့တဲ့မူနှင့် ရောထွေးနိုင်ပါသည်။

Nitrogen is important for

  • အပင်ကျန်းမာသန်စွမ်းမူနှင့် ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်မူကို ကောင်းမွန်စေခြင်း။
  • အသီးတင်မူ၊ အထွက်နှုန်းနှင့် အရည်သွေးကို တိုးလာစေခြင်း။
  • စပျစ်သီးအရောင်နှင့် ဝိုင်အရည်အသွေးကို တိုးတက်လာစေခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅