fbpx

ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း - ဂေါ်ဖီထုပ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ဂေါ်ဖီထုပ် အညိုရောင် ဆဲလ်သေများ

Symptoms

ဂေါ်ဖီထုပ် အပေါ်အရွက်အနားများသည် ကျန်းမာသန်စွမ်းသော တစ်သျှူး၏ အနားများတွင် အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။ အပြင်ရှိ အရွက်များကိုမှု ထိခိုက်မှုမရှိပါ။

Reason

ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း ဂေါ်ဖီထုပ်များ ခူးဆွတ်ချိန်၊ သိုလှောင်ချိန်နှင့် နီးကပ်စွာ ကြီးထွားသောကြောင့် အရွက်အဖျားခြောက်ခြင်းသည် ဂေါ်ဖီထုပ်ဖြစ်ပေါ်ရာတွင် အဓိကပါဝင်ပတ်သက်နေပါသည်။ လက္ခဏာရပ်များသည် ဂေါ်ဖီထုပ်များ၏ အတွင်းပိုင်းအလွှာများတွင် မြင်သာပြီး ဂေါ်ဖီထုပ်ကို လှီး၍မကြည့်ပဲ မမြင်နိုင်ပေ။ အရွက်ဖျားခြောက်ခြင်းသည် ကယ်လ်စီယမ် နှင့်၊ သို့မဟုတ် ဘိုရွန် ချို့တဲ့မှုများနှင့် ဆက်စပ်နေပါသည်။

Calcium is important for

  • အမြစ်ကြီးထွားမှုကို ကောင်းမွန်စေပါသည်။
  • သီးနှံအရည်အသွေးတွင် အဓိက အရေးကြီးသည့် အခန်းကဏ္ဍတွင် ပါဝင်ပါသည်။
  • သက်ရှိနှင့် သက်မဲ့များကြောင့် ဖြစ်ပေါ်သော ဒဏ်များကို ခံနိုင်ရည်ရှိပါသည်။
  • သီးနှံသိုလှောင်စဉ် အရည်အသွေးနှင့် ကြာရှည် အထားခံမှုကို တိုးတက်လာစေပါသည်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅