fbpx

နိုက်ထရိုဂျင်အာဟာရဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ခရမ်းချဉ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ်ချို့တဲ့သည့် အချိန်တွင် အရွက်များသည် သေးငယ်ပြီး စိမ်းဖျော့ရောင်မှ အဝါရောင်သို့ပြောင်းသွားပါသည်။ ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာများသည် ပထမပိုင်းတွင် အရွက်ရင့်များတွင်စတင်တွေ့ရှိရပြီး နောက်ပိုင်းတွင် ကြီးထွားမှု အရွက်သစ်များတွင် ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ ချို့တဲ့မှု ပြင်းထန်လာလျှင် အရွက်ရင့်များသည် အဝါရောင်သို့ လုံးဝပြောင်းသွားခြင်း သို့မဟုတ် အပင်ပေါ်မှ ကြွေမကျခင် အညိုရောင်သို့ ပြောင်းသွားပါသည်။

Reason

နိုက်ထရိုဂျင်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း ဆာလ်ဖာဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ် ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏနှင့် ဆင်တူပါသည်။ သို့သော် ငယ်ရွယ်သော အရွက်များတွင် စတင်ပါသည် သို့သော ဆာလ်ဖာဓာတ်သည် နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ်ကဲ့သို့ အပင်ထဲတွင် မရွှေ့လျှားနိုင်ပါ။

Nitrogen is important for

  • အမိုင်နို အက်ဆစ် ချက်လုပ်ခြင်း။
  • ပရိုတင်း၊ ကို-အမ်ဆိုင်း။
  • ရောင်ချယ်ပစ္စည်း နှင့် အေတီပီ ချက်လုပ်ခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅