fbpx

ဖော့စဖောရပ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ခရမ်းချဉ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

အချို့မျိုးများတွင် ဖော့စဖောရပ်ချို့တဲ့လျှင် အောက်ခြေရှိအရွက်များတွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် သေးငယ်သော အညိုရောင် အစက်များ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။
အရွက်အနားမှစတင်ပြီး အဝါရောင်နှင့် အညိုရောင် ဆဲလ်သေ ဧရိယာများ ဆက်၍ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။ တခြားအခြေအနေများတွင် ဖော့စဖောရစ်ဓာတ် ချို့တဲ့မှု ပြင်းထန်လျင် အရွက်ရင့်များ၏ အရွက်အပေါ်နှင့် ​အောက်မျက်နှာပြင်များတွင် အစိမ်းရင့်ရောင် သို့မဟုတ် ခရမ်းနီရောင်များ ဖြစ်လာပါသည်။

Reason

ဖော့စဖောရပ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း မြေကြီးတွင် P အပြည့်ဝရှိနေသောလည်း ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာများ တွေ့နိုင်ပါသည်။ သို့သော် ခရမ်းချဉ်ပင်များသည် အပူချိန် အလွန်လျှော့နည်းချိန်တွင် ကြီးထွားလျှင် ထိုအခြေနေများသည် P ရရှိမှုကို ဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။

Phosphorus is important for

  • စွမ်းရည် ရွှေ့ပြောင်းမှု။
  • နရူးကလစ် အက်စစ် ဖြစ်ပေါ်ခြင်း။
  • ပရိုတင်း ချက်လုပ်ခြင်း။
  • ဆဲလ်အမှေးပါး ပါဝင်ပစ္စည်းများ။
  • ကာဗွန်ဟိုက်ဒရိုတ် ဖြစ်စဉ်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅