fbpx

မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း - ကော်ဖီ

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ကော်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ကော်ဖီ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း

Sintomas

စိမ်းဝါရောင်မှ လိမ္မော်ရောင် သို့မဟုတ် သံကြေးရောင်သည် ရွက်လယ်ကြောအနီးနားတွင် စတင်ပြီး နောက်ပိုင်းတွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများထိ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ ရွက်ကြောမကြီးနှင့် ရွက်ကြောမွှာတို့၏ တဖက်တချက်တွင် အစိမ်းရောင်ဧရိယာကျန်ရှိနေပြီး ရွက်ပြားတွင် အစက်များဖြစ်ပေါ်နေပါသည်။ ပုံစံမမှန်သော၊ ချိုင့်နေသာ အညိုရောင် ဆဲလ်သေကွက်များသည် အဝါရောင်တစ်သျှူးများအတွင်း ဖြစ်ပေါ်နေပါသည်။ သေးငယ်၍ချိုင့်နေသော လိမ္မော်ရောင် အစက်များတွေ့ရှိရပြီး အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောများ တစ်လျှောက်တွင်လည်း တွေ့ရှိရပါသည်။ ထိုချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာသည် အမြဲတမ်း ပို၍ရင့်သော အရွက်များတွင် စတင်ပြသပါသည်။

Causas

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မှုပြင်းထန်ခြင်း

ရွက်ကြောကြားဧရိယာများ အဝါရောင်ပြောင်းသွားခြင်းသည် မဂ္ဂနီစ်၊ ဘိုရွန် နှင့် ဇင့်ဓာတ်တို့ ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာနှင့် ဆင်တူပါသည်။ သို့သော် မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာများသည် အရွက်ရင့်မျာတွင် စတင်ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။

Magnesium is important for

  • အရွက် အရည်အသွေးကို ကောင်းမွန်စေခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅