ကော်ဖီ၏ ကဖိန်းဓာတ်ပါဝင်မှု
ကော်ဖီတွင် သဘာဝအားဖြင့် အမျိုးမျိုးသော ကဖိန်းဓာတ် ပမာဏများ ပါဝင်ပါသည်။ ရိုဘပ်စ်တာ (Robusta) ကော်ဖီစေ့တွင် ကဖိန်းဓာတ်ပါဝင်မှု (၁.၇ - ၄ %) ရှိသည်။
အမျိုးမျိုးသော ကော်ဖီကြိတ်ခွဲခြင်း၊ ကော်ဖီနှပ်ခြင်းနည်းလမ်းအဆင့်များနှင့် ကော်ဖီလှော်ခြင်း အဆင့်အမျိုးမျိုးသည် ကော်ဖီတွင် ကဖိန်းဓာတ်ပါဝင်မှုကို လွှမ်းမိုးသော အကြောင်းရင်းများ ဖြစ်ကြသည်။
အထူးစီမံပြုလုပ်ထားသည့် အာဟာရအစီအမံသည်လည်း ကော်ဖီတွင် ကဖိန်းဓာတ် ပါဝင်မှုကို အကျိုးသက်ရောက်စေသည်။
မဂ္ဂနီစီယမ် (Mg)
မဂ္ဂနီစီယမ်သည် ကော်ဖီစေ့အတွင်း ကဖိန်းဓာတ်ပါဝင်မှုအပေါ် ကောင်းသော အကျိုး သက်ရောက်မှု ရှိသည်။
ဆာလ်ဖာ (S)
ဆာလ်ဖာကို သင့်တော်သည့်အဆင့် အသုံးပြုခြင်းသည်လည်း ကော်ဖီ၏ ကဖိန်းဓာတ် ပါဝင်မှုကို တိုးတက်စေသည်။
အတည်ပြုထောက်ခံထားသော ကော်ဖီအတွက် ယာရာ (Yara) မြေသြဇာ