fbpx

ဆာလ်ဖာဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း- ကြံသီးနှံ

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ကြံသီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Mn မဂ္ဂနီး
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mo မိုလီဒီနမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Fe အိုင်းရွန်း (သံဓာတ်)

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ကြံသီးနှံ ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

အရွက်နုများတွင် ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာကို ပထမ တွေ့ရပါသည်။ ထိုရွက်များသည် အဝါရောင်ဖျော့နေပြီး နောက်ပိုင်းတွင် အနီရောင်အနားများ ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ အသစ်ထွက်လာသော အရွက်များ သေးငယ်နေပြီး ရိုးတံများသည် ပါးလွှာပြီး အပင်တစ်ပင်လုံး၏ ကြီးထွားမှုသည် ပုတိုသွားပါသည်။ အထွက်နှုန်းလည်း လျှော့နည်းသွားပါသည်။

 

Reason

ဆာလ်ဖာချို့တဲ့ခြင်း အပူချိန်နိမ့်သည့်အချိန်အတောတွင်း ဆာလ်ဖာချို့တဲ့မှုကို အချိန်အတိုင်းတာတစ်ခုထိ တွေ့ရလေ့ရှိပါသည်။ နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့မှုသည် ညီညာသော အဝါရောင်ပြောင်းလည်းခြင်းကို တွေ့ရပြီး အရွက်ရင့်များတွင် စတင်ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ ဆာလ်ဖာထည့်ပေးမှုနည်းလျှင် အရွက်များသည် ထိပ်ဖျားမှ ခြောက်သွားခြင်းကို မတွေ့ရဘဲ နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့သကဲ့သို့ ရံဖန်ရံခါ ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။

Sulfur is important for

  • အပင်ကြီးထွားမှုနှင့် အထွက်နှုန်း။
  • ပရိုတင်းအချို့၊ အမ်ဆိုင်း နှင့် ဗီတာမင်များ၏ အစိတ်အပိုင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅