တိရစ္ဆာန်စာပြောင်းဖူးအထွက်ကို တိုးစေခြင်း
တိရစ္ဆာန်စာပြောင်းဖူးကို တိရစ္ဆာန်စာရိတ်သိမ်းစက်များဖြင့် ဖြတ်တောက်ခုတ်စင်းပြီး နောက် လေမဲ့အခြေအနေများအောက်ရှိ ဖိညှပ်ကိရိယာဖြင့် ချက်ချင်း ထိန်းသိမ်းပါ။
ဤသို့ပြုလုပ်ခြင်းသည် ကျွဲနွားစားရန်သိုလှောင်ပြောင်းဖူး အရည်အသွေးနှင့် စားသုံးမှုအလားအလာကို တိုးစေသော အချဉ်ပေါက်ခြင်းကို ဖြစ်စေသည်။
အကောင်းဆုံးသိုလှောင်ထားသောပြောင်းဖူးတွင် မြင့်မားသော အခြောက်ပစ္စည်း၊ မြင့်မားသော ကစီဓာတ်ပါဝင်မှုနှင့် ကောင်းမွန်သော ကစီအစာချေဖျက်မှု တို့ရှိသည်။
တိရစ္ဆာန်စာပြောင်းဖူးအထွက်ကို ပြောင်းဖူးစေ့မှာလို တူညီသော အာဟာရဓာတ်များက လွှမ်းမိုးထားသော်လည်း ပုံစံနှစ်မျိုးကြားရှိ ကွဲပြားသော အာဟာရဖယ်ရှားမှုကို တိရစ္ဆာန်စာ ပြောင်းဖူးသီးနှံများအတွက် အာဟာရစီမံချက်ကို စီမံရာတွင် ထည့်သွင်းစဉ်းစားရန်လိုသည်။
သီးနှံအာဟာရပေးခြင်းနှင့် တိရစ္ဆာန်စာပြောင်းဖူးအထွက်
နိုက်ထရိုဂျင် (N)
နိုက်ထရိုဂျင်ကို အသုံးပြုခြင်းသည် အလင်းမှီစုအစာချက်လုပ်မှု စုယူခြင်းနှင့် ပြောင်းဖူး သီးနှံအထွက်များကို အမြင့်ဆုံးဖြစ်စေကာ စိမ်းသောအရွက်တည်ဆောင်မှုနှင့် ထိန်းသိမ်းရန်အတွက် အရေးကြီးသည်။
ပိုတက်စီယမ် (K)
သိုလှောင်ရန်အတွက် တိရစ္ဆာန်စာသီးနှံများသည် ပြောင်းဖူးစေ့သီးနှံထက် မြင့်မားသော ပိုတက်စီယမ် ပမာဏများကို သိသာစွာ ဖယ်ရှားသည်။ ပိုတက်စီယမ် (K) သည် အပင်ကြီးထွားမှုကို အထောက်အပံ့ပေးပြီး အထွက်များကို အမြင့်ဆုံးဖြစ်စေသည်။
ဘိုရွန် (B)
ဘိုရွန်သည် တိရစ္ဆာန်စာပြောင်းဖူး၏ အထွက်နှင့်ကစီဓာတ်ပါဝင်မှုတို့ကို တိုးစေကြောင်း သက်သေ ရှိပါသည်။ အရွက်အဖုံးသိသာသော V5 သို့မဟုတ် V6 အဆင့်တွင် ရွက်ဖျန်းအဖြစ် အသုံးပြုခြင်းသည် အာဟာရဓာတ်ချို့တဲ့သော သီးနှံများရှိ တိရစ္ဆာန်စာပြောင်းဖူး အထွက်ကို တိုးစေမည်ဖြစ်သည်။