ပြောင်းဖူး၏အပြစ်အနာအဆာဖြစ်ခြင်းကို လျှော့ချခြင်း
ပြောင်းဖူးအပြစ်အနာအဆာသည် အာဟာရချို့တဲ့မှုကြောင့် ဖြစ်ရခြင်းဖြစ်သည်။ ဆိုးဝါးစွာ ပြောင်းဖူးအထွက်ဆုံးရှုံးမှုမဖြစ်မီ မည်သည့်ပြောင်းဖူး ပုံသဏ္ဌာန်မမှန်မှုကိုမဆို စိစစ်သုံးသပ်ရန် လိုသည်။
ဖော့စ်ဖရပ်စ် (P)
ဖော့စ်ဖရပ်စ်ချို့တဲ့ခြင်းသည် ပြောင်းဖူးအား ပြောင်းဖူးရှိသော နေရာတွင် ပုံပျက်သော၊ တွန့်လိမ်သော ပုံစံနှင့်အတူ ညံ့ဖျင်းသော ပြောင်းအစေ့အဆံတင်မှုကို ဖြစ်စေခြင်းဖြင့် အပြစ်အနာအဆာ ဖြစ်စေနိုင်သည်။
ပိုတက်စီယမ် (K)
ပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့သောအပင်များတွင် ပြောင်းဖူးများအရွယ်သေးငယ်ကာ ထိပ်ဖျားတွင် အဆံမပြည့်မှုကို ဖြစ်နိုင်သည်။
ပြောင်းဖူးရှိ ပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့မှု
ဘိုရွန် (B)
ဘိုရွန်ချို့တဲ့သော သီးနှံစေ့တင်မှုသည် များစွာသော ပျောက်ဆုံးနေသည့် အဆံများနှင့် ကြီးမားသော အစေ့အနည်းငယ်ရှိသော ပြောင်းဖူးနှင့်အတူ အကန့်အသတ်ဖြစ်စေသည်။
ကော့ပါး (Cu)
ကော့ပါးချို့တဲ့သော ပြောင်းဖူးစေ့များသည် အထွက်နှင့် ပြောင်းဖူးစေ့အရည်အသွေး ဆုံးရှုံးမှုတို့ကို ဖြစ်စေကာ ပုံပျက်စေသည်။