fbpx

ဆာလ်ဖာဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း - ကော်ဖီ

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ကော်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ကော်ဖီ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း

Sintomas

အရွက်နုများသည် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင်ပြသပြီး နောက်ပိုင်းတွင် စိမ်းဝါရောင်မှ အဖြူရောင်သန်းသော အဝါရောင်များ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။ ချို့တဲ့မှု ဆက်၍ ဖြစ်ပေါ်လာလျှင် လိမ္မော်ရောင်သန်းလာပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အနားများနှင့် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများ ဖြစ်ပေါ်လာသည်။

Causas

ဆာလ်ဖာဓာတ် ချို့တဲ့မှု ပြင်းထန်ခြင်း (S) (C. robusta) ဆာလ်ဖာ နှင့် နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာများသည် ဆင်တူပါသည်။ သို့သော် တခြားအပင်အစိတ်အပိုင်းများတွင် တွေ့ရှိရပါသည်။ အဝါရောင်နှင့် အညိုရောင်ဆဲလ်သေများသည် ဆာလ်ဖာရရှိမူနည်းသည့် အခါတွင် ပို၍ငယ်သောအရွက်များတွင် ပြသနေပါသည်။ နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့လျှင် အရွက်ရင့်များတွင် စတင်ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။

Sulfur is important for

  • အမ်ဆိုင်းနှင့် တစ်ခြား ပရိုတင်းများ၏ အစိတ်အပိုင်းဖြစ်ခြင်း။
  • စိမ်းရောင်ခြယ်ပစ္စည်းဖြစ်ပေါ်မူနှင့် နိုက်ထရိုဂျင် သုံးစွဲသည့် စွမ်းရည်အတွက် အရေးကြီးခြင်း။
  • သီးနှံ အထွက်နှုန်းနှင့် ရောဂါဒဏ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှုအတွက် လိုအပ်ခြင်း။
  • ကဖီးဓာတ်ပါဝင်မှု တိုးတက်လာခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅