fbpx

ဇင့်အာဟာရချို့တဲ့ခြင်း- စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ပထမဆုံးအနေဖြင့် ပို၍ငယ်သော အရွက်များတွင် လက္ခဏာများ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။ ရွက်ကြောကြားဧရိယာများ အဝါရောင်သို့ပြောင်းသွားပြီး ရွက်ကြောများသည် အစိမ်းရောင် ကျန်ရှိနေပါသည်။
ရွက်ပြားများ သေးငယ်သွားပြီး အရွက်ရိုးတန်များ သေးငယ်ပြီး အရွက်အနားများသည် အလွှာတွန့်ပုံစံ ပြသနေပါသည်။ ထို့ပြင် ရွက်ပြားများသည် ထောင်မတ်နေပါသည်။
နောက်ပိုင်းကြီးထွားသည့်အချိန်တွင် အရွက်၏ အဝါရောင်ပိုင်းတွင် အညိုရောင်ဆဲလ်သေကွက်များတွေ့ရပြီး အရွက်များ လိပ်ဝင်သွားပါသည်။

Reason

ဇင့်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း ဖော့စဖောရပ် (P) ဓာတ်ပိုလျှံသည့် အချိန်တွင် ဇင့်ဓာတ်သည် ဖော့စဖိတ်နှင့် ပေါင်းသွားပြီး ရေတွင် အပင်မှမရရှိနိုင်သော ဇင့် ဖော့စဖိတ်ပုံစံသို့ ပြောင်းသွားပြီး အမြစ်မှ မစုပ်ယူနိုင်တော့ပါ။ ဖော့စဖိတ်ဓာတ် စုပ်ယူမှုများခြင်းသည် ဇင့်၏လှုပ်ဆောင်မှုကို နောင့်နှေးစေပါသည်။ အထူးသဖြင့် အောက်ဇင်ချက်လှုပ်မူတာဝန်ကို နှောင့်နှေးစေပါသည်။

Zinc is important for

  • ကျန်းမာသော အစိမ်းရောင်အရွက်များ။
  • အသီးတင်မှုနှင့် ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးမှုအတွက် အရေးကြီးပါသည်။
  • အသီးအရေအသွေးကောင်းမွန်ပြီး အချိုဓာတ်တိုးလာစေပြီး အချဉ်ဓာတ်ပါဝင်မှုကို လျှော့နည်းစေပါသည်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅