fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

စပျစ်

ကမ္ဘာ့တဝှမ်း စပျစ် ထုတ်လုပ်ခြင်း

 ကမ္ဘာတဝှမ်း စားစပျစ်နှင့် ဝိုင်စပျစ် ထုတ်လုပ်ခြင်းမှုသည် ၂၀၁၁ ခုနှစ်တွင် တန်ချိန်ပေါင်း (၆၉) မီလီယံကျော်လွန်၍

နိုင်ငံပေါင်း (၉၀) ကျော်တွင် စုစုပေါင်းဧရိယာဟတ်တာပေါင်း (၇.၀၆) သန်းရှိပါတယ်။ ထိပ်သီး နိုင်ငံ (၂၀) ၏ ဆွတ်ခူးသောဧရိယာနှင့် အထွက်နှုန်းအချက်အလက်များကိုအောက်ဖော်ပြပါ ဇယားတွင် စာရင်းပြုစုထားပါတယ်။


အကြီးမားဆုံးသော စားစပျစ်ထုတ်လုပ်တဲ့ နိုင်ငံတွေဟာ တရုတ်၊ တူရကီနှင့် အီတလီနိုင်ငံတို့ ဖြစ်ကြပါတယ်။ စပျစ်ထုတ်လုပ်မှု (၇၀%) နီးပါးကို ထိုနိုင်ငံများနှင့် အခြားသောကမ္ဘာ့မြောက်ခြမ်းမှ နိုင်ငံများတွင် ထုတ်လုပ်ခြင်းဖြစ်ပါတယ်။ တရုတ်နိုင်ငံသည် ၎င်းထုတ်လုပ်သည့် စပျစ်ပမာဏ၏ တန်ချိန် (၃.၈) သန်းခန့်ကိုအသုံးပြုပါတယ်။ တူရကီနှင့် အီတလီသည် ဥရောပနိုင်ငံများသို့ အဓိကအမြောက်အများတင်ပို့ကြပါတယ်။

ကမ္ဘာ့တောင်ဘက်ခြမ်းနိုင်ငံများဖြစ်သောချီလီ၊ အာဂျင်တီးနား၊ ဘရာဇီး၊ တောင်အာဖရိကနှင့် သြစတေးရီးယား နိုင်ငံများသည်လည်းအရေးပါလာသောတင်ပို့သည့်နိုင်ငံများ ဖြစ်လာပါတယ်။ ဥပမာအားဖြင့် ချီလီနိုင်ငံသည် ယခုအချိန်၌ ၎င်းမှထွက်ရှိသောတန်ချိန် တစ်မီလီယံတွင် (၆၀%) ခန့် တင်ပို့လျက်ရှိပါတယ်။

ကမ္ဘာအနှံ့ စပျစ်စိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်ခြင်း

သင့်ရဲ့ စပျစ်သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက စပျစ် သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅